Uitjes

Op deze pagina vind je een greep uit ons grote aanbod van activiteiten die wij aanbieden.

Rondleiding in de Sint-Servaasbasiliek (Kerken & bijzondere gebouwen)
De Sint-Servaasbasiliek is een prachtige kerk in het oude centrum van Maastricht. Het is de oudste nog bestaande kerk van Nederland. Het is aannemelijk dat dit de vierde kerk is die er ooit op deze locatie is gebouwd. Dit feit is aan het licht gekomen door een reeks archeologische opgravingen in de jaren ’80. De kerk is gebouwd op het graf van Sint-Servaas, vandaar zijn naam. De kerk is grotendeels in romaanse stijl gebouwd.

Attractiepark Toverland (Attractieparken & speelhallen)

Dit attractiepark in Sevenum is een van de nieuwste parken die Nederland rijk is. Het park is geopend in 2001 als een overdekte speeltuin maar is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig themapark. Het park is mateloos populair, wat blijkt uit de bijzondere vermelding van ANWB-leden die in 2012 het park uitriepen tot ‘beste uitje van Nederland’. De Magische vallei is het meest populaire themagebied binnen Toverland.

Bonnefantenmuseum (Musea & kunst)

In dit museum in Maastricht draait het allemaal om beeldende kunst. Het museum bezit een grote collectie middeleeuwse beeldhouwkunst, Zuid-Nederlandse schilderkunst en ook moderne kunst, met de nadruk op conceptualisme, arte povera en Amerikaans minimalisme. In 1884 opende het haar deuren als museum. De naam van het museum is afgeleid van een voormalig klooster in de binnenstad van Maastricht. Het museum heeft een raketvormige, 28 meter hoge toren aan de rivier de Maas, die het museum tot een iconisch gebouw maken dat iedereen in de stad kent.

GaiaZOO (Dierentuinen)
Één van Nederlands mooiste dierentuinen is GaiaZOO in Kerkrade. De dierentuin is geopend in 2005. Er verblijven ongeveer 100 verschillende diersoorten in GaiaZOO waaronder gorilla’s, neushoorns, leeuwen en jachtluipaarden. Maar het meest bijzondere aan een bezoek aan GaiaZOO is toch wel dat je ook diersoorten kunt zien die vrijwel of niet in andere dierentuinen in Nederland voorkomen! Denk hierbij aan de boshond uit het Amazone-regenwoud, de veelvraat en de muskusos uit de koude toendra en de grootoorvos uit de droge savanne. In de dierentuin van 25 hectare groot zul je ongetwijfeld je ogen uitkijken.

Wereldtuinen Mondo Verde (Attractieparken & speelhallen)
Het in 2002 geopende Wereldtuinen Mondo Verde is een 25 hectare groot thema- en attractiepark in Landgraaf. In dit park kun je internationale tuinen zien en de cultuur die daarbij hoort. Naast de tuinen zijn er nog een aantal (dieren)attracties te bezoeken in het park. Zo kun je in de tropenhal van 4000 m2 waar het altijd 20 graden Celsius is. Hier vliegen meer dan 100 tropische vogels vrij rond en lopen er ook wat aapjes en reptielen, zoals water- en landschildpadden en amfibieën rond. In de Italiaanse tuin kun je een grote Toscaanse heuveltop oplopen van waaruit je een prachtig uitzicht hebt. Ook kun je hier kennismaken met marmeren beelden van de beroemde Trevinifontein en met een typische Toscaanse buitenplaats met prachtige cipressen, fonteinen, olijfbomen en terassen. Vergeet ook niet een bezoekje te brengen aan de Marokkaanse tuin waarin de blauwpaarse kleuren je tegemoet komen. Een prachtig theehuis is hier gelegen aan een vijver.