Financiële markten veel te lastig om te begrijpen? Assets een begrip waar je echt helemaal niets mee kunt? Begrijpelijk, veel mensen zijn voorzichtig wanneer het gaat om het doen van investeringen. De financiële markten zijn immers lastig te doorgronden en hebben een hoge drempel. Of klopt dat niet meer? Verschillende traders at ZuluTrade blijken ook vanuit Limburg gewoon de posities van andere handelaren te combineren om zo winst te maken. Zonder ook maar iets zelf te moeten doen. Is dit een interessant product?

Hoe werkt dat voor die traders at ZuluTrade?

Traders at ZuluTrade doen hier eigenlijk helemaal niet zoveel voor. Zij maken een account aan, bepalen het budget en kiezen vervolgens een strategie. Zo kan er gekozen worden voor een hoog risico, met kans op grotere verliezen of winsten. Er kan ook gekozen worden voor een profiel met een lager risico zodat er gestage maar kleinere winsten op het account bijgeschreven worden.
Dit alles werkt door middel van de automatische handelsprincipes achter ZuluTrade. Succesvolle traders worden gevolgd en aan de hand van hun portefeuille worden keuzes gemaakt voor de traders at ZuluTrade. Een concept dat zeker niet uniek is, maar er zijn weinig platformen die dit zo goed opgezet hebben als ZuluTrade (duidelijk te zien aan het aantal mensen dat vanuit Nederland en ook Limburg handelt). ZuluTrade is overigens geen broker, maar een platform waarop brokeraccounts gebruikt kunnen worden.

Is dit een handig product voor jou?

Investeren zonder constant te moeten kijken wat de beste optie is, dat klinkt te mooi om waar te zijn. Toch zijn er veel mensen die hier leuke bedragen mee verdiend hebben. Houd wel in de gaten dat er geen garanties gegeven kunnen worden. Dat kunnen andere brokers ook niet, zoals eToro bijvoorbeeld. Bij eToro kan elke handelaar de posities van andere handelaren bekijken en deze (deels) overnemen. Ook hier kunnen geen garanties gegeven worden natuurlijk.
Dat juist Limburg centraal staat binnen de ontwikkelingen, dat is niet zo verrassend. Limburg staat bekend om de sterke economische situatie waarbij ondernemers, consumenten en de provincie zelf aan het werk zijn om ontwikkelingen, carrières en groei mogelijk te maken. Dat hier verder gekeken wordt naar mogelijkheden om te handelen is dus bijzonder logisch.

Wat kunnen we in de toekomst verwachten?

Wereldwijd zien we een toename van het aantal mensen dat deelneemt aan de financiële handel. Dit hebben we vooral te danken aan de cryptovaluta. Sinds de opkomst van de munten hebben veel meer mensen interesse in de mogelijkheden en is FOMO (Fear of Missing Out) een belangrijk element geworden. Aangezien de talloze online brokers de mogelijkheden aanzienlijk verbreed hebben voor de gemiddelde consument, komen steeds meer mensen bij de platformen kijken om te zien wat de mogelijkheden zijn. Een tip: investeer alleen geld dat gemist kan worden en doe gedegen onderzoek voordat je een storting doet of een asset aankoopt. De kans op winst is even groot als het risico tijdens het handelen zelf en daarmee is dit niet voor iedereen geschikt.