Oh, Limburg

Limburg kent vele bezienswaardigheden en topattracties. Niet alleen kent het een prachtig landschap en Bourgondische gastvrijheid, maar ook is het rijk aan historische en hedendaagse bezienswaardigheden. Lees hier meer over wat je allemaal in Limburg kunt beleven en de niet te missen highlights.

Grotten & mergels
Uniek aan Limburg zijn ondergrondse grotten en de miljoenenjarenoude mergels. Het karakteristieke mergellandschap van Limburg is ontstaan uit miljarden zeedieren met kalkskelet die uiteindelijk uitgroeiden tot dit mergellandschap. Door het bouwen van kastelen, hoeves en kloosters werd mergel uit de grond gewonnen. Door deze mergelwinning ontstond er een eeuwenoud gangenstelsel van meer dan 250 kilometer in lengte. Vandaag de dag kun je in deze grotten op spooktocht, op verkenningstocht per mountainbike en er wordt er zelfs een jaarlijkse kerstmarkt in gehouden!

Actief, sport & avontuur
In Limburg kun je lekker sportief bezig zijn. Door de glooiende heuvels van het Limburgse landschap is er geen mooiere plek te bedenken om een actieve excursie te ondernemen. In Limburg kun je geweldig survivelen, wandelen, fietsen, golfen en ondergrondse avonturen beleven! Ook zijn de recreatiemogelijkheden in of op het water eindeloos.

Cultuur
Als je cultuur wilt snuiven dan zit je in Limburg ook goed op je plek. Limburg kent prachtige steden en dorpen met een bijzondere historie. Verder is het Limburgse carnaval natuurlijk uniek om een keer mee te maken en kun je ook de eeuwenoude tradities van processies en schutters feesten leren kennen. De keuze is reuze!

Musea & kunst
Als we het hebben over een provincie die bruist van de evenementen, tentoonstellingen en musea, dan is het wel Limburg! Kunstliefhebbers kunnen zich laten inspireren in de vele galerieën en ateliers die verscholen liggen door heel het Heuvelland en omstreken. Ook zijn er tal van kunstzinnige workshops waaraan je mee zou kunnen doen.

Entertainment
Zin in een avondje uit? Het grote aanbod van uitgaansmogelijkheden in Limburg garandeert een leuke avond uit! Bezoek een voorstelling in een van de vele theaters of schouwburgen binnen de provincie. Of bekijk de unieke documentaires over de provincie Limburg in lokale filmzalen. Ga dansen in hippe nachtclubs of beproef je geluk in het casino. Limburg heeft het allemaal!

Wellness & relax
Limburg is de perfecte plek om even lekker tot rust te komen. Ben je gestrest van je werk, de dagelijkse sleur of om een andere reden? In Limburg gaat alles net even op een ander tempo. Limburgers maken tijd voor de belangrijke dingen in het leven en genieten meer van de natuur en hun naasten om zich heen. Als je voelt dat je daar een beetje in tekort in bent geschoten, kun je dat in Limburg weer terugvinden. Denk bijvoorbeeld aan een workshop mindfullness of een lekker dagje naar de spa waarin je niks hoeft en je lekker vertroeteld wordt.

Winkelen
In Limburg kunnen echte shopliefhebbers hun hart ophalen. Van schattige boetiekjes naar grote winkelcentra met allure, Limburg heeft het allemaal. Als je op zoek bent naar de beste koopjes, bezoek dan een van de grote outletdorpen met de beste merken voor de scherpste prijs. Ook in authentieke dorpjes is het een heus plezier om te slenteren door de gezellige winkelstraten.